Mint azt már Önök is jól tudják, az idei évtől a szálastakarmány-kezelés területén a szlovén SIP gépeit kínáljuk partnereink e téren felmerülő igényeire. Kollégáink az elmúlt héten egy kétnapos tréningen vettek részt a gyártó székhelyén, hogy minél szélesebb körű ismereteket szerezzenek a gépek terén.

2016. december 8-9-én az értékesítés, a szerviz- és az alkatrészellátás területéről 18 fő részesült az oktatásban. A program során a SIP gyár történetét, a termékkínálatot, valamint a gyártási és beüzemelési folyamatokat ismerték meg és sajátították el a kollégák.

A tanfolyam során betekintést kaptak abba, ahogy több összeszerelő soron készülnek a kaszák, a rendsodrók és rendterítők, valamint a rendfelszedő kocsik. Megnézhették a festő egységet, ahol az összes gép két rétegű festést kap, amely extrém körülmények között is 1000 munkaóráig kopásálló.

Ezek után a SILVERCUT és a DISC kaszasorozat kínálatát ismerték meg, mely egyedülálló nyírócsapos tárcsavédelemmel, valamint a hegesztett és csavarozott gerendely-kialakítással rendelkezik.

A SIPDER rendterítők ismertetése során az új 11 méter széles gépet is bemutatta a gyártó, amely moduláris felépítéséből adódóan képes a talaj egyenetlenségeinek a lekövetésére. A rotorok és a karok kialakításának köszönhetően pedig a leghatékonyabban tudja a lekaszált rendeket szétteríteni.

A STAR rendsodrók egy, illetve két rotoros szériájának ismereteit is elsajátíthatták, ahol is a rotorhoz csatlakozó karok moduláris felépítésűek, így a legkisebbtől a legnagyobbig ugyanazt a rotort tudják használni.