Hadászi László a KITE Zrt. fejlesztési és szaktanácsadási igazgatója az agrárinnováció kategóriában jelöltként indul Az Év Agrárembere díjért.

Hadászi László Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből származik, családja generációkon keresztül kertészettel foglalkozott: uborkát, paprikát, paradicsomot és dohányt termesztettek. Mezőgazdasági szakközépiskolát végzett az akkor induló növényvédelmi szakon, majd a Debreceni Agártudományi Egyetemen tanult tovább növényvédelem szakirányon. Posztgraduális képzésként elvégezte az Ujvárosi-féle gyomismereti tanfolyamot, bekerült a Dr. Ujvárosi Miklós Gyomismereti Társaság tagjai közé. 1992 óta a dolgozik a KITE Zrt.-nél, ez az első munkahelye - és reméli, hogy ez lesz az utolsó is. Végigjárva a vállalati ranglétrát, dolgozott fejlesztőmérnökként növényvédelmi fejlesztési területen, marketing vezetőként és növényvédő szer kereskedelmi üzletág-igazgatóként, 2013-ig  vezérigazgató helyettesként. Jelenleg fejlesztési és szaktanácsadási igazgató. Az innovációban érzi otthon magát, így 2013-tól a napi kereskedelmi tevékenységben nem vesz részt, hogy teljes fókusszal a fejlesztésre koncentrálhasson. Munkája mellett egy családi gazdaság és egy mezőgazdasági vállalkozás társtulajdonosa. Növénytermesztést és kertészeti tevékenységet,valamint gépi mezőgazdasági szolgálatást végeznek a legújabb kutatási eredményeket felhasználva: biológiai növényvédelmet alkalmaz és műholdas navigációt használ.

Pályafutása kezdete óta olyan technológiák kidolgozásában vett részt, mint a napraforgó kórtani védelme, az amerikai kukoricabogár elleni védekezés, valamint a repce korszerű termesztés-technológiája. Jelenleg a precíziós gazdálkodás áll figyelme középpontjában, amelyre a magyar mezőgazdaság egyik kitörési pontjaként tekint. Fórumokon és sajtótájékoztatókon tart előadásokat, publikációkat ír, valamint egyetemi órákat is tart, elsősorban Debrecenben. Külső konzulensként számtalan szakdolgozathoz, diplomamunkához biztosított már szakmai és infrastrukturális hátteret, segítségével sok fiatal szakember kapcsolódhat be minden évben a fejlesztési folyamatokba.
 

http://www.azevagrarembere.hu/jelolt/374