Az RTK hálózat megléte után a precíziós gazdálkodás megvalósítása egy arra alkalmas műszaki és egyben informatikai eszközrendszert feltételez. A hagyományos műszaki feladatok mellett napjainkban nagy jelentősége van az adatgyűjtő eszközöknek, szenzoroknak is. Ezek időszakonként, pontszerűen vagy folyamatosan gyűjtenek adatokat a gépekről, géprendszerekről.

Miért fontos a precíziós gazdálkodás irányába elmozdulni? Mert ez környezetvédelmi és egyben gazdaságossági kérdés. Ez a jövő, nincsen más megoldás. Az előrelépés feltétele az alkalmas erőgép, amely mind a műszaki, mind az agronómiai elvárásoknak képes megfelelni. Emellett rendelkezni kell a precíziós munkaeszközökkel (ISOBUS kommunkációra alkalmasak), valamint a vezérlésükhöz szükséges precíziós komponensekkel (pl. kijelző, antenna, kábelkötegek stb.).

Pic

A PRECÍZIÓS GÉPRENDSZER KÉPES MEGVALÓSÍTANI:

  • Nyomvonalon vezeti az erőgépet és a munkagépet
  • Igen-nem vezérel, szakaszol
  • Differenciál térben és időben
  • Pozícionál
  • Automatizál
  • Dokumentál

Mit kell tennem a továbblépéshez?

Több lehetőség van arra, hogy a jövőben a precíziós gazdálkodást alkalmazza. Ilyen lehet, ha meglévő gépei alkalmasak rá. Ebben az esetben a gépek képességeit kell a jövőben kiaknáznunk közösen. Ön és a KITE PPP szakemberei. Második esetben olyan gépei vannak, amelyek alkalmassá tehetők a precíziós gazdálkodásra, azaz bizonyos képességnövelő beruházásokat szükséges rajtuk végrehajtani. A meglévő erő- és munkagépek képességeinek fejlesztése során minden esetben a gép korábbi funkcióinak magasabb szintre emelésével, precízebb működtetésével vagy akár funkcióbővítéssel kiegészítve valósul meg. Harmadik lépcsőben az új gép beszerzései során figyelemmel kell lennie arra, hogy a precíziós gazdálkodásra alkalmas (erőgépeknél R szériás, munkagépeknél I szériás) gépek kerüljenek beszerzésre. Fontos, hogy a bevezetés fokozatosan történjen meg, lépésről – lépésre. Fontos, hogy valamennyi meglévő és beszerzésre kerülő erő- és munkagép esetében a folyamatos fejlesztés lehetősége biztosított legyen. Így szolgálják a műszaki eszközök az Ön gazdaságában az egymással kompatibilis, egymásra épülő, integrált rendszerként működő precíziós gazdálkodási rendszert.

John Deere W650 kombájn

Kezdje a következő aratási szezont egy olyan kombájnnal, amely megkönnyíti Önnek, hogy a legtöbbet hozza ki a terményből, még nehéz körülmények között is. A W-sorozat nemcsak fokozza az Ön termelékenységét és hatékonyságát, hanem a termény és a szalma minősége is jobb. Számos új funkció támogatja az értékes idő megtakarítását és a hatékonyság növelését, ilyen például a ProDrive sebességváltó, ami automatikusan kapcsolja a sebességfokozatokat miközben Ön állandó sebességgel végezheti az aratást.

Tovább

John Deere W660 kombájn

Üdvözöljük a szakma egyik legkényelmesebb munkakörnyezetében. A John Deere W660 sorozat tágas, Deluxe kivitelű vezetőfülkéjének teljes térfogata 3,30 m³. Számos átgondolt részlet segíti a gépkezelőt, hogy a legjobb formáját hozza, és még hosszú munkanapokon, a legnehezebb betakarítási körülmények között is friss lehessen. Köszönhetően a színezett üvegeknek, a vékony sarok-vázoszlopoknak, valamint a rendkívül ergonomikus kezelőszerveknek a kilátás mindig akadálytalan.

Tovább

John Deere T550 kombájn

Az új T sorozat generációnak a megalkotásával mindent megtartottak abból, ami kiváló volt a T-sorozatban – de tökéletesítettek is rajta. A jól bevált terménytovábbító rendszer nem töri a szemeket és a szalmát, továbbá megnövelt teljesítményt kínál minden terményben és betakarítási körülmények között. A tökéletesített cséplőszerkezetet és tisztítórendszert ma már az egyik legnagyobb felületű a piacon.

Tovább

John Deere T560 kombájn

Az új generációs John Deere T sorozat tervezése során maximálisan a gazdálkodók igényeire és kívánságaira koncentráltak a mérnökök: nagyobb teljesítmény, kisebb szemveszteség, egyszerű kezelhetőség, gyorsabb átszerelés másik terményre és a könnyebb karbantartás. A jól bevált terménytovábbító rendszer nem töri a szemeket és a szalmát, továbbá megnövelt teljesítményt kínál minden terményben és betakarítási körülmények között. A tökéletesített cséplőszerkezetet és tisztítórendszert ma már az egyik legnagyobb felület, ami a piacon kapható

Tovább

John Deere T660 kombájn

Az új John Deere T660 kombájn felszereltségét tekintve jobb, mint valaha: cséplőszerkezet, szalmarázó ládák, tisztítórendszer, magtartály és szalmaszecskázó. A termény levágásától a melléktermék kezelésig, a szántóföldtől az országútig, az első használattól a szezon végéig – az új T sorozat segítséget nyúlt intelligens megoldásaival, értékes jellemzőivel és innovatív szolgáltatásaival, így Ön gyorsabban, kényelmesebben és hatékonyabban tud dogozni.

Tovább

John Deere T670 kombájn

Az új John Deere T670 kombájnban számtalan intelligens funkció kapott helyet, hogy segítse a gépkezelő munkáját, és hogy Ön maximális hatékonysággal tudjon dolgozni. Az egyik ilyen funkció az interaktív kombájnbeállítás (ICA). Az interaktív kombájnbeállítással növelheti a kombájn teljesítményét, minimalizálhatja a szemveszteséget, elkerülheti a szemtöréseket, és javíthatja a szalma minőségét. Lehetősége van az összes paraméter egyidejű optimalizálására, de akár koncentrálhat csak egyetlen egyre is.

Tovább

John Deere S770 kombájn

Az automatizált kombájn: John Deere S770. A forradalmi integrált kombájnbeállítási (ICA2) funkció automatikusan állandó teljesítményt biztosít a betakarítási folyamat során a körülményektől függetlenül. Megszünteti a rendszeres kézi beállítás szükségességét, és a gépkezelők biztosak lehetnek benne, hogy a kombájnjuk a lehető leghatékonyabban működik. Ami megkülönbözteti az ICA2-t más rendszerektől, az az, hogy a cséplő és a tisztító rendszert is vezérli, így Ön teljes körűen ellenőrzés alatt tarthatja az aratási folyamatot.

Tovább

John Deere S780 kombájn

A John Deere S700-as sorozatban élmény az aratás! Az összes kezelőszerv egy helyen található. Nem kell keresgélni a fülkében a különböző kijelzőket, vagy a félreeső kapcsolókat. Minden logikusan egy helyre van csoportosítva. A 4. generációs kijelző teljesen újra lett tervezve, és ugyanolyan könnyen navigálható, mint egy okostelefon. Seprő mozdulattal lehet váltani az egyes menük között. Kiválaszthatja a futtatni kívánt applikációkat. Be tudja állítani az egyéni igényeire a kijelző elrendezését, hogy megfelelően illeszkedjen Önhöz.

Tovább

John Deere S785 kombájn

Automatizált aratás, minden terményben jól teljesít, könnyű átszerelés más terményre, egyénre szabható vezérlés, és a listának nincs vége. Az új S700-as kombájnok a korábbi S600-as széria által bizonyított képességekkel rendelkeznek, ugyanakkor tartalmazzák az automatizált betakarítási technológia legújabb eredményeit, annak érdekében, hogy könnyebbé tegyék a kezelő munkáját a szükséges beavatkozások automatizált végrehajtásával.

Tovább

John Deere S790 kombájn

A John Deere S790 kombájn a John Deere kombájn családjának zászlóshajója, a legnagyobb rotoros betakarítógép. „A szabályozási és beállítási feladatok automatizálásával megnöveltük a kombájnok intelligenciáját, fejlesztettük a megbízhatóságukat, valamint a vágóasztalok termelékenységét, amelynek eredményeként létrehoztuk a kombájn piac legkiválóbb betakarítási technológiáját” – Kevin Ripple, John Deere marketing menedzser.

Tovább

John Deere R4030/R4038 önjáró permetezőgép

A John Deere 4730/4830-as szériát váltó R4030/R4038 önjáró szántóföldi permetezőket a korábbinál még nagyobb teljesítményű szántóföldi munka elvégzésére építették. Ezek a permetezőgépek minden pozitívumot egyesítenek: a felhasználóbarát intelligens vezérlést, az idő- és költségkímélő megoldásokat, a precíziós funkciókat és a teljesen integrált legújabb John Deere technológiát, pontosan azért, hogy Ön ugyanazt a területet rövidebb idő alatt kezelhesse le.

Tovább

John Deere 5M sorozatú traktorok

A John Deere az 5M sorozatú univerzális felhasználású traktoraival kimagasló hatékonyságról és értéktartásról tesz tanúbizonyságot a 75-115 lóerős szegmensben. A jól ismert teljesítmény karakterisztikája, az egyszerű, “csak dízel” technológiája, valamint a rendíthetetlen megbízhatósága népszerűvé tette a kategóriájában. A John Deere 5M traktorokon elvégzett legfontosabb fejlesztések mellett van egy dolog, amin nem változtattak: ez pedig a traktorok páratlan sokoldalúsága.

Tovább

John Deere 6M sorozatú traktorok

2020-ban továbbfejlesztésre kerültek a 6M sorozat univerzális traktorai. Tíz különböző teljesítményű, 90 és 195 lóerő közötti modell érhető el négy különböző tengelytávval. 90 és 120 lóerő között egy rövid tengelytávval és alacsony motorháztetővel szerelt konstrukció jelent meg, amely kifejezetten homlokrakodós feladatokra lett kifejlesztve. A többi modell a korábbi verziónál ismert kis, közepes és nagy vázzal elérhető.

Tovább

John Deere 7R sorozatú traktorok

A megújult, 2. generációs 7R sorozatú traktorok lehetővé teszik, hogy Ön többet és gyorsabban, ráadásul kiemelkedő hatékonyság mellett dolgozzon. Az akár 388 Le maximális teljesítménynek és az akár 29 kg/Le aránynak köszönhetően az új 7R rendkívül jó teljesítményt nyújt szállítási munkáknál. Az opciósan 18 tonna megengedett össztömeggel rendelkező traktorok nagy hatékonysággal végzik el a szántóföldi feladatokat is.

Tovább

John Deere 8R, 8RT és 8RX sorozatú traktorok

A megújult John Deere 8R sorozatú traktorok hűek maradnak az örökségükhöz, és tartalmaznak minden olyan csúcstechnológiai fejlesztést, melyet a modern gazdaság megkövetel. Az igazán megbízható kerekes és 2 hevederes kialakítás mellé most megérkezett az új konstrukció, a 9-es szériából már ismert négy hevederes verzió, a 8RX. A 8R/RT/RX sorozatú traktorok merész tervezése mutatja meg, hogy miről szólnak: megállíthatatlan vonóerőről, és a modern gazdálkodást meghatározó technológiáról.

Tovább

John Deere 9R, 9RT, 9RX sorozatú traktorok

A John Deere 9R, RT, RX sorozatú traktorokat úgy tervezték, hogy a modern mezőgazdaság legkeményebb kihívásainak is eleget tegyenek: a cél a termelékenység növelése, a költségek csökkentése és a kockázatok mérsékelése. A sorozat legújabb családtagjai az új John Deere 9RX 4 gumihevederes járószerkezetű traktorok, amely típusokkal kiegészülve a John Deere a legszélesebb ajánlatot nyújtja a nagy teljesítményű traktorok kategóriájában.

Tovább

John Deere 6R sorozatú traktorok

Számos érv szól amellett, hogy a John Deere 6R traktorok közül válasszon: a legmodernebb, integrált műszaki megoldások, a kivételes kilátás minden irányban, a felhasználóbarát kezelőfelületek és az új generációs CommandARM. Most mindemellett a V. fokozatú emissziós előírások betartása érdekében továbbfejlesztették az iparágban használt dízeladalékanyag-rendszert (DEF), hogy az megfeleljen a John Deere saját szigorú normáinak is. A John Deere filozófiájával összhangban ezek a traktorok minden tekintetben felülmúlják az Ön elvárásait.

Tovább

Hagie önjáró permetezők

A gyártás története egészen 1947-ig nyúlik vissza, amikor is megjelent a világ első önjáró permetezőgépe, a Hagie. A permetezőgép összes alkotóeleme a kimagasló menetteljesítményt és produktivitását szolgálja, legyen szó a választható 30 méteres keretszélességről, a John Deere intelligens megoldások elérhetőségéről, a 2 méteres hasmagasságról vagy éppen a felépítésének fő elvéről, a frontkeretről, amely könnyebb rálátást biztosít a gépkezelőnek a keretre.

Tovább

Orthman 1tRIPr sávos talajművelők

Az Orthman 1tRIPr sávos talajművelő eszköz egyesíti az USA-ban már bizonyított sávos talajművelési rendszer, a precíziós (lokális) tápanyag lehelyezés és a vetőágykészítés munkafolyamatait. A felsorolt technológiai elemeket egyetlen menetben, kiemelkedő területteljesítmény és produktivitás mellett valósíthatja meg. Megoldásunkkal a talaj vethető állapotba kerül, megőrzi a talajnedvességet, elkerülheti a talajpusztulást, továbbá időt és pénzt takarít meg.

Tovább

John Deere 740A pneumatikus gabonavetőgép

A John Deere 740A gabonavetőgép kialakítása révén eltérő viszonyok között is pontos vetést és egyenletesen kelő növényállományt biztosít, akár csökkentett menetszámú talajművelés esetén is. A nagy munkaszélesség és a nagy munkasebesség magas termelékenységet eredményez (100 ha/nap 9 m-es változat esetén), biztosítva a vetésre rendelkezésre álló szűk optimális időintervallum maximális kihasználását.

Tovább

John Deere 750A gabonavetőgépek

A John Deere 750A gabonavetőgépek közepes és nagy gazdaságok számára ideális választás, csökkentett talajműveléses technológiában. A gabonavetőgép kialakítása révén eltérő viszonyok között is pontos vetést és egyenletesen kelő növényállományt biztosít. A nagy munkaszélesség és a nagy munkasebesség magas termelékenységet eredményez, biztosítva a vetésre rendelkezésre álló szűk optimális időintervallum maximális kihasználását.

Tovább

Köckerling Vitu vetőgép

Köckerling Vitu vetőgépe beilleszthető a hagyományos és mulcsvetéses technológiába egyaránt. A gép talajművelő része egy kétsoros tárcsás boronából, illetve egy sor simítóból áll. A talajművelő szekciót az eltolt elrendezésű tömörítő kerekek, majd a két sorban elhelyezkedő dupla tárcsás csoroszlyák követik. Ez az elrendezés garancia az egyenletes magágyba történő precíz vetőmag-kijuttatásra magasabb sebességnél is.

Tovább

John Deere 1705-ös sorozatú szemenkénti vetőgépek

A gazdálkodók igényei különböznek, de a céljuk azonos, minden termelő maximális termésátlagot szeretne a haszonmaximalizálás mellett. Így elengedhetetlen a kiváló vetésminőség elérése. A John Deere szemenkénti vetőgépek kapcsán a fejlesztők az alábbi 4 szempont mentén fejlesztették tovább a legendás John Deere vetőgépeket: segítsék elő a tervezett tőszám elérését, a pontos tőtávolság beállítását, az egyenletes kelés elérését és a vetéshez rendelkezésre álló időszak maximális kihasználását.

Tovább

John Deere 1775NT ExactEmerge szemenkénti vetőgép

A John Deere vetőgépcsaládjának egyik zászlóshajója a John Deere 1775NT ExactEmerge szemenkénti vetőgép. A vetőgép kialakítása, tömege révén szélsőséges viszonyok között is pontos vetést és egyenletesen kelő növényállományt biztosít hagyományos és csökkentett menetszámú talajművelés esetén, de akár direktvetésben is. A vetés még nagy munkasebességnél is pontosan elvégezhető, nagy termelékenységet biztosítva (100 ha/vetőelem egy szezonban).

Tovább

Rauch Axis műtrágyaszórók

A Rauch immáron több mint 95 éves tapasztalattal rendelkezik a műtrágyaszóró-gyártásban. Évente több, mint 16 ezer gépet gyárt le. Az Agritechnikán 2013-ban és 2015-ben is aranyéremmel díjazott gyártó immáron több, mint 150 szabadalmat jegyeztetett be. A Rauch Axis 30.2; 30.2 W (mérleges) és 50.2 műtrágyaszórók leginkább a közepes és nagyobb mezőgazdasági termelők számára biztosítanak ideális megoldást a növényápolásban.

Tovább

Orthman sorközművelő kultivátorok

Az Orthman 8000-es sorozatú sorközművelő család legújabb generációja a 8315. Az Orthmanra jellemző robusztus felépítménnyel és megrövidített kapaszártartó karok segítségével a legkülönbözőbb felhasználói igényeknek is megfelel a gép. A sorközművelő kultivátorok segítségével lehetőségünk van állományba történő UAN oldat kijuttatására, vagy igény esetén (technológiától függően) sorpermetezésre is.

Tovább

John Deere M700-as sorozatú vontatott permetezők

Nagy teljesítmény, maximális hasznos üzemidő és a lehető legalacsonyabb üzemeltetési költség. Ezek azok a tényezők, amire Önnek igazán szüksége van új permetezőgép esetén. Az általunk kínált M700/M700i sorozatú permetezőgépek testre szabott megoldásokat nyújtanak, amelyek az intenzív és a kevésbé intenzív növénytermesztéshez egyaránt ideálisak. A rendelhető opciók széles választéka rendkívül egyszerűvé teszi az ideális felszereltség összeállítását.

Tovább

John Deere M900i sorozatú vontatott permetezők

Ha Ön egy hektárra vetítve nagyobb teljesítményt és alacsonyabb költségeket szeretne, akkor Önnek a John Deere M900i szántóföldi permetezőre van szüksége. Az M900i sorozat választható 4400, 5200 vagy 6200 literes tartálykapacitással. A permetezési folyamat minden egyes elemét optimalizálta benne a gyártó: a munka megtervezésétől és a feltöltéstől, a közúti szállításig és permetezésig, illetve az öblítésen keresztül egészen a vegyszermaradvány kezeléséig.

Tovább

RTK UNI készlet

Lehetővé teszi az automata kormányzást vegyes géppark esetén is. Igazi márkafüggetlen megoldás azoknak, akiknél gépberuházás vagy gépcsere lenne szükséges a gyári John Deere megoldások használatához. A színes GEN4 kijelző a John Deere motoros gépek valamennyi intelligens mezőgazdasági megoldásának teljes felügyeletét és vezérlését biztosítja. A StarFire 6000 műholdvevő gyorsasága mellett egyik legfőbb előnye az RTK Extend funkció, amely 14 napig ugyanazt a teljesítményt és az RTK maximális működését biztosítja.

Tovább

RTK PRO készlet

Lehetővé teszi az automata kormányzást vegyes géppark esetén is. Igazi márkafüggetlen megoldás azoknak, akiknél gépberuházás vagy gépcsere lenne szükséges a gyári John Deere megoldások használatához. A színes GEN4 kijelző a John Deere motoros gépek valamennyi intelligens mezőgazdasági megoldásának teljes felügyeletét és vezérlését biztosítja. A StarFire 6000 műholdvevő gyorsasága mellett egyik legfőbb előnye az RTK Extend funkció, amely 14 napig ugyanazt a teljesítményt és az RTK maximális működését biztosítja.

Tovább

StarFire 6000 műholdvevő

A StarFire 6000 egy új generációs műholdvevő, amely minden eddiginél pontosabb és stabilabb jellel rendelkezik. A StarFire 6000 tökéletesen együttműködik minden jelpontossági szinten a John Deere irányítórendszereivel. Beépített dőléskompenzáló modullal rendelkezik, amely érzékeli és figyelembe veszi a keresztirányú (x) és a hosszirányú billenést (y), valamint a farolást (z) miközben a jel és az irányítórendszer stabilan a nyomvonalon tartja a gépet.

Tovább

Automata kormányzás

A mezőgazdasági termelés egyre nehezebb feltételek között zajlik. Minden megművelt hektárból a lehető legtöbbet kell kihozni a ráfordítások optimális szinten tartása mellett. Ebben jelent segítséget a John Deere automatikus kormányzási rendszere. Az AutoTrac nagymértékben csökkenti az átfedéseket, időt, munkaórát, üzemanyagot és inputokat megtakarítva Önnek. A fordulókat is gyorsabban tudja végrehajtani, mivel a csatlakozó pontokat a navigáció megadja.

Tovább

Munkagép-vezérlés

Ha mindenképpen a legnagyobb pontosságra van szükség, akkor az aktív munkagép-vezérlés garantálja, hogy a traktor és a munkagép pontosan azonos nyomvonalon haladjon, kiküszöbölve a terménykárosodást a munkák során. Nélkülözhetetlen nagyértékű bakhátas, vagy kapás növényekben, valamint sávos talajművelés esetén. Továbbá segít elkerülni az öntözőcsövek, vagy csatornák véletlen megrongálását. A monitor-vezérléses rendszer együttműködik az oldalra tolásos, vonórudas, keréktengelyes vagy tárcsás kormányzású munkagépekkel.

Tovább

Automatikus táblavégi forduló

A parcella formájától függetlenül az iTEC Pro automatikusan vezérli a teljes táblavégi fordulót, könnyen és pontosan működtetve a traktor és a munkagép összes funkcióját. Ebbe beletartozik a sebességváltás, a TLT kapcsolása, a mellső és hátsó 3-pont függesztőszerkezet pontosan és megfelelően időzített emelése vagy süllyesztése a szántóföld megfelelő pontján, valamint a traktor automatikus kormányzása a táblavégeken.

Tovább

Aktív töltésvezérlés

Az aktív töltésvezérlés egy sztereo kamerát használ a kifúvó torony forgatásának és a torony irányító lapjának automatikus vezérléséhez. A rendszer aktívan képes követni a szállítójárművek pozícióját, és a terményáramot a megfelelő helyre irányítja a kívánt töltési stratégia végrehajtása céljából. Automatikusan feltölti a szállítójárműveket azok maximális kapacitásáig, míg a gépkezelő a termelékenységgel összefüggő olyan feladatokra koncentrálhat, mint pl. a gép optimalizálása.

Tovább

Gépkommunikáció

A John Deere Machine Sync összehangolja több gép szántóföldi munkáját és lehetővé teszi, hogy a traktor automatikusan kövesse a kombájnt az ürítések során. A hatósugáron belülre érve a traktor automatikusan úgy kormányoz és változtat sebességet, hogy megmaradjon az állandó távolság a kombájntól, biztosítva a szállítójármű egyenletes megtöltését. Az alkalmazás lehetőséget biztosít továbbá a lefedési képek és nyomvonalak megosztására.

Tovább

Változó dózisú kijuttatás

Ez a kompakt egység lehetővé teszi a kijuttatási mennyiség és a szórókeret-szakaszok vezérlését a nem ISOBUS munkagépeken is úgy, hogy a GreenStar monitor kezelőfelületeként működik. Így a fülkében második monitor elhelyezése nélkül automatikusan szabályozható a műtrágya, a növényvédő szer, a tápanyag és a vetőmag kijuttatási mennyisége. Számos munkagéppel képes együttműködni, például John Deere vagy nem John Deere vontatott permetezőgépek, műtrágyaszórók, hígtrágya-kijuttatók, folyékonyműtrágya-kijuttató rendszerek és vetőgépek. 

Tovább

Szakaszvezérlés

A John Deere automata szakaszvezérlés az egyes munkagép-szakaszokat a szántóföld meghatározott pontjain automatikusan kapcsolja be és ki. A rendszer kompatibilis az összes szakaszvezérlést támogató John Deere munkagéppel, valamint más gyártók ISOBUS munkagépeivel. Az átfedések és a kihagyások csökkentésével a szántóföldön a John Deere automata szakaszvezérlés lehetővé teszi, hogy pontosan a megfelelő mennyiségű műtrágya, vetőmag és növényvédő szer kerüljön kijuttatásra – ott, ahol arra szükség van.

Tovább

KITE Jet

A KITE Jet folyadékkijuttató rendszer alkalmas különféle folyékony műtrágyák kihelyezésére manuális vagy sebességarányos szabályozással. A porfestett acélváz, a membrános szivattyú, az UV álló, erős, 660 vagy 1200 literes PE tartály, a minőségi szerelvények és a kétszintes szűrés garantálják a tartós, megbízható működést. A nagy méretű fedél, a szintjelző és a leeresztő szelep a kényelmet szolgálják. A munkagépre kiépítendő csőhálózat tartalmazza a csepegésgátló membránokat, a fúvókákat és a dozírozó lapkákat.

Tovább

Precision Planting SmartFirmer<sup>®</sup>

A csírázás megindításához és fenntartásához három kritikus komponens kell: meleg, nedvesség és oxigén. E nélkül a három komponens nélkül a gyors és egyenletes csírázás és növekedés soha nem következik be. Rendelkezésre állnak ezek? A magérzékelő szenzor által minden barázdába helyezzen szemeket, melyek mérik a szervesanyag-tartalmat, a nedvességtartalmat, a szármaradványt és a hőmérsékletet. Így optimalizálhatja a fajtakiválasztást, a populációt, a vetési mélységet, a termékenységet és a sortisztítókat valós időben.

Tovább

Precision Planting WaveVision<sup>®</sup>

Tudni, hogy a vetőgépe a helyes tőszámot veti el, életbevágó. A poros körülmények, illetve a nagy tőszám nehézzé teszi a tőszám pontos figyelését. A WaveVision<sup>®</sup> megfelel ezeknek a kihívásoknak. Nagyfrekvenciás rádióhullámok mérik a vetőcsövön keresztül haladó anyag sűrűségét, felvéve egy háromdimenziós képet. A WaveVision<sup>®</sup>-t nem téveszti meg a por, vagy a többszöröződés. A vetőcső alján mérve a közepe helyett a legjobb képet adja az aktuális sortávról a talajon. A jobb adatok jobb döntésekhez vezetnek.

Tovább

Precision Planting YieldSense<sup>®</sup>

A pontos térbeli hozamadatok ismerete hasznos, de a kalibráció időigényes. A tábláról készített pontos, térbeli terméshozam-adatok segítenek a jobb döntések meghozásában. A YieldSense<sup>®</sup> használata egyszerű. Terményenként egy egyszerű kalibráció minden szezonban, amit meg kell tennie a kezdéshez. Az egyedülálló szemtulajdonság-készlet segítségével a szenzor kalibrálva marad, amikor a hibrid, a fajta és a nedvesség változik a táblán belül, valamint tábláról táblára.

Tovább

Folyékony műtrágyaszállító tartály

A folyékony műtrágya szállítására megfelelő méretű és kialakítású tartályokra van szükség. A KITE Zrt. szállítótartály-termékcsaládjában többféle méretben érhetőek el az UV-kezelt polietilénből, rotációs eljárással gyártott tartályok. A tartályok könnyűek, önhordó kialakításuk nem igényli acél tartókeret alkalmazását. Nem rozsdásodik, nem korrodálódik. Elég feltenni a pótkocsira, rögzíteni két hevederrel, vagy a talpakon lévő furatokon átdugott acélcsapokkal. A biztonságos szállítást a beépített hullámtörő lemezek szavatolják.

Tovább

Beltartalom-mérés - HarvestLab

A John Deere beltartalom-érzékeléssel együtt működő HarvestLab az első teljes körű beltartalom-elemzési megoldás gazdálkodók, biogáztelep-üzemeltetők, takarmányozási tanácsadók és bérvállalkozók számára. Biztosítja a hozammérés és a hozamtérkép-készítés lehetőségét. Azonnali információkat kap a gazdálkodó a betakarított növényről. A termény összetételének mérése menet közben történik. A rendszer nedvesség-, illetve szárazanyagtartalom-, fehérje-, keményítő- és NDF/ADF (rost) elemzést is végez a takarmány készítéséhez.

Tovább

Precision Planting 20/20<sup>®</sup> monitor

A növénytermesztés minden lépéséről pontos adatokkal kell rendelkeznie ahhoz, hogy a legjobb döntést tudja meghozni. A 20/20<sup>®</sup> monitor segít összegyűjteni a rendelkezésre álló legpontosabb termésadatokat, képes működtetni a piacon található legfejlettebb mezőgazdasági rendszereket, melyek szabályozzák a tőszámot, a talajnyomást, a folyadékkijuttatást, a több fajta egyidejű vetését és a nagyobb sebességű vetést.

Tovább

Precision Planting SpeedTube<sup>®</sup>

Cserélje le a jelenlegi vetőcsöveit SpeedTube<sup>®</sup>-ra. A SpeedTube<sup>®</sup> kétlamellás kerék segítségével veszi le a magot a vSet<sup>®</sup> tárcsáról és helyezi bele egy szállítószalagba, mely egészen a magárokig vezeti a magot. A SpeedTube<sup>®</sup> független elektromos hajtása illeszkedik a vetőgép haladási sebességéhez biztosítva az ideális maglehelyezést a magárokba. Haladjon a vetőgéppel kétszer olyan gyorsan és az Ön által elvárt vetési teljesítményt még mindig biztosítja.

Tovább

Precision Planting vApplyHD<sup>TM</sup>

A hagyományos folyadékkijuttató eszközök nem képesek az egyenletes kijuttatásra az egész táblán. A soronkénti eltérés káros hatással van a gazdaság jövedelmezőségére. Szüntesse meg a soronkénti eltérést a kijuttatás pontjában történő pontos méréssel és szabályozással. A vApplyHD<sup>TM</sup> szabályozza a kijuttatást a rendnek és a kanyaroknak megfelelően, a sebesség-változásnak és a sorok közötti változásnak a függvényében, miközben az eszköz összetevőinek számát soronként 7 darabról egy egységre csökkenti.

Tovább

Precision Planting vDrive<sup>®</sup>

A mai normál hajtások összetettek, akár 138 alkatrésznek kell tökéletesen együtt dolgoznia azért, hogy a magot sikeresen lehelyezze. Még egy jól karbantartott vetőgép esetén is a rendszer bármelyik eleme növeli a vetési hiba veszélyét. A vetés a legfontosabb teendő egész évben, nem mindegy, hogy milyen biztonsággal tudjuk elvégezni. A vDrive<sup>®</sup> ezt a 138 alkatrészt soronként egyetlen elemre cseréli, minimalizálva az Ön kockázatát és a karbantartási igényt vetés közben.

Tovább

Precision Planting vSet<sup>®</sup>

Az adagoló teljesítménye kulcsfontosságú a hozam szempontjából. A vSet<sup>®</sup> magas vákuumot és agresszív leválasztót használ, hogy egyesével adagolja a különböző méretű és alakú magokat. Nincs szükség a tárcsa cseréjére, a leválasztó beállításainak, vagy a vákuumnak a módosítására. Amikor elhalad a tárcsa a leválasztó előtt, egy mag készen áll arra, hogy a csőbe essen. Minden alkalommal. Csak töltse be a vetőmagot és vessen!

Tovább

Folyékony műtrágyatároló tartály

Egyre több gazdálkodó dönt úgy, hogy a hagyományos szilárd műtrágyák alkalmazása helyett folyékony műtrágyák használatára áll át. Az átálláshoz azonban kiegészítő eszközökre is szükség van. A folyékony műtrágya tárolására kiválóan alkalmas az UV-álló polietilénből készülő, 25 500 literes űrtartalmú francia gyártmányú tárolótartály. A több mint 2 cm-es falvastagsággal, rotációs öntéssel, egy darabból készített tartályok kiemelkedő szilárdsággal bírnak.

Tovább

{{msgHeader}}

{{msg}}

Hiba

Nem lehet az alkalmazást mobilon megnyitni!

Nem támogatott böngésző

Sajnos az Ön böngészője nem támogatja az oldalunkat.
Kérjük oldalunk megtekintéséhez használja a legújabb Chrome, Firefox vagy Opera böngészőt.
Megértését köszönjük!