John Deere 5M sorozatú traktorok

Pic

A John Deere az 5M sorozatú univerzális felhasználású traktoraival kimagasló hatékonyságról és értéktartásról tesz tanúbizonyságot a 75-115 lóerős szegmensben. A jól ismert teljesítmény karakterisztikája, az egyszerű, “csak dízel” technológiája, valamint a rendíthetetlen megbízhatósága népszerűvé tette a kategóriájában. A John Deere 5M traktorokon elvégzett legfontosabb fejlesztések mellett van egy dolog, amin nem változtattak: ez pedig a traktorok páratlan sokoldalúsága.

John Deere 5M sorozatú traktorok: végezzen el mindent, jobban

Az új John Deere 5M modellek a korábbi nagy sikerű 5M alapján készültek, de néhány fontos részletet továbbfejlesztett a gyártó. A traktor kezelőszervei ugyanúgy mechanikusak és 4,5 literes PowerTech turbódízel motor van benne, de 30%-kal magasabb teljesítményű a hidraulikarendszere. Az erős – kizárólag John Deere által alkalmazott – félalvázas kialakításnak köszönhetően, a John Deere 5M traktor akár 3,6 tonna súlyú rakományokkal is könnyedén megbirkózik. Ehhez még tegye hozzá az új, modern hajtóműveket, a mechanikus kezelőszerveket és az elektronikus irányváltót, és rögtön látni fogja, hogy miért kínál tökéletes megoldást a John Deere 5M traktor a kis- és közepes méretű állattenyésztő telepek számára, valamint, miért a földművelők legtökéletesebb kisegítő traktora.

Megbízhatóság és erő - John Deere traktorok védjegye

Nem számít, hogy milyen nehéz feladatokat kell elvégeznie a gazdaságban, a John Deere 5M traktor hidraulikus teljesítménye soha nem fogja Önt cserbenhagyni. Az alapfelszereltség részét képező hidraulika-ikerszivattyú 94 liter/perces olajáramot biztosít, amivel a két pár középső SCV és az akár három pár hátsó SCV miden helyzetben biztosítja a szükséges hidraulikus teljesítményt. A John Deere 5M traktor lehetővé teszi az első, vagy a hátsó függesztőszerkezetre szerelt, és az első vagy a hátsó TLT-vel hajtott munkagépek esetében is a hatékony és a megbízható működtetést. A nagyobb rugalmasság érdekében a gép háromféle TLT opcióval rendelhető: 540/540E vagy 540/540E/1000 nehéz munkára, illetve 540/540E járókerék arányos TLT-vel, a meghajtott tengelyű pótkocsik vontatására.

Komfort és ergonómia prioritása a John Deere 5M traktorokban

Amikor beszáll a John Deere 5M fülkéjébe, a tágas tér és a bármelyik munkagépére biztosított páratlanul jó kilátás azonnal le fogja nyűgözi. Elegendő a hely a kényelemhez, mindenhol csupa üveg a panoráma-kilátáshoz, a kezelőszervek elrendezése pedig ösztönös, könnyű és hatékony munkavégzést tesz lehetővé. A kényelemmel és tágas helykínálattal, az optimalizált ergonómiával és az akadálytalan panoráma-kilátással a tágas John Deere 5M traktor fülke új mércét állít fel a kategóriájában. A nyitott kezelőtérrel felszerelt traktor változat ugyanezt a kényelmet és ergonómiai védelmet nyújtja.

"Nekünk nagyon bevált ez a John Deere traktor..."

„Én mindenkinek csak ajánlani tudom. Nem tudok rossz vé­leményt mondani róla. Egy 4-hengeres, 4.500 cm3 löket­térfogatú, 74 kW-os (100 LE) név­leges teljesítményű, John Deere motor a gép erőforrása – melyhez nem kell AdBlue-t tankolni –, ami minden általunk végzett munkához megfelelő, sőt kiváló. A 100 lóerőt nagyon szépen le is adja.

Ez a tavaszi „kezdő traktorunk”, amikor is dupla kerékkel egy 5,5 m-es boronát húz. Ezt követően egy 5,3 m-es Kongskilde kombinátorral dolgozunk vele. A vegyszerező ki­szolgálása is a feladatai közé tartozik egy lajttal, egy 18 tonna össztömegű pótkocsival a szállításban vesz részt és néha egy függesztett 1100 literes műtrágyaszóróval műtrágyát szór. A megrakott, 18 t össztömegű pótkocsit is na­gyon kényelmesen húzza. A fülkéje nagyon tágas, jól elférünk benne, pláne az elődjéhez képest.

A kezelőegységek jól kézre esnek, kényelmes a hasz­nálatuk. Nagyon egyszerűen karbantart­ható, mindenhez könnyen hozzá lehet férni. Nekünk nagyon bevált ez a John Deere traktor, azon a párszáz hektáron, amin dolgozunk vele.”

Ursz Tibor gazdálkodó. Forrás: Agrofórum magazin 2019/1.

John Deere 5100M traktor
Ursz Tibor gazdálkodó

Termékjellemzők

Általános jellemzők

Típus
John Deere 5075M/5090M/5100M/5115M
Névleges motorteljesítmény (97/68 EC) LE
75-115 LE
Névleges motorteljesítmény (97/68 EC) kW
55-85 KW
Névleges fordulatszám (1/perc) (97/68EC)
2 200
Hengerek száma / Lökettérfogat (ccm)
3/2900-4/4500
Hátsó 3 pont
Opcionálisan választható mechanikus/elektro-hidraulikus működtetés, CAT II
Hidraulika-rendszer (zárt/nyílt) központú
Nyílt központú, nyomásszabályozott rendszer
Hidraulikaszivattyú (liter/perc)
94 l/perc
Kihelyezett hidraulikaszelepek (SCV-k)
3
Emelőképesség a függesztő horgoknál (kg)
3236 alapból/3704 opció
Középen elhelyezett hidraulikacsatlakozó
2 SCV
Hátsó TLT
elektro-hidraulikusan működtetett többtárcsás kivitel
Hátsó TLT fordulat (1/perc)
540/540E vagy 540/540E/1000

{{msgHeader}}

{{msg}}

Hiba

Nem lehet az alkalmazást mobilon megnyitni!

Nem támogatott böngésző

Sajnos az Ön böngészője nem támogatja az oldalunkat.
Kérjük oldalunk megtekintéséhez használja a legújabb Chrome, Firefox vagy Opera böngészőt.
Megértését köszönjük!