Orthman 1tRIPr sávos talajművelők

Pic

Az Orthman 1tRIPr sávos talajművelő eszköz egyesíti az USA-ban már bizonyított sávos talajművelési rendszer, a precíziós (lokális) tápanyag lehelyezés és a vetőágykészítés munkafolyamatait. A felsorolt technológiai elemeket egyetlen menetben, kiemelkedő területteljesítmény és produktivitás mellett valósíthatja meg. Megoldásunkkal a talaj vethető állapotba kerül, megőrzi a talajnedvességet, elkerülheti a talajpusztulást, továbbá időt és pénzt takarít meg.

Sávos talajművelési technológia alapja

A sávos talajművelési technológia egyik kulcsfontosságú eleme az alapművelés és az azzal egy menetben végzett alap műtrágyalehelyezés. A hántott, vagy hántatlan tarlón végzett beavatkozáskor át kell vágni a szármaradványokat, azokat a művelendő sorok közé kell rendezni, a talajt 28-30 cm mélységben át kell lazítani, eközben folyékony vagy szilárd tápanyagot kell lehelyezni a művelt sávba a felszín alá, majd az átlazított talaj rögösségét meg kell szüntetni, rögaprítással és lezárással közel magágy minőségű sávokat kell kialakítani.

Hatékonyság jegyében

Az Orthman 1tRIPr sávos talajművelő gép a felsorolt követelményeket egyetlen menetben teljesíti. A 1tRIPr-el létrehozott sávok elősegítik a csapadék gyors felvételét és a talajnedvesség megőrzését. Az átlazított kiváló talajszerkezetű magágy biztos, homogén kelést és a növények egyöntetű fejlődését eredményezi. A 1tRIPr alkalmas szilárd és folyékony műtrágya kijuttatására is. A soronkénti paralelogrammás felfüggesztés és mélységhatárolás precíz, akár egyidejűleg két szintre történő műtrágya-lehelyezést biztosít, elősegítve a műtrágya hatékony hasznosulását. A 1tRIPr-el kialakított sávok a tenyészidő alatt folyamatosan ideális talajkörnyezetet biztosítanak a növényfejlődéséhez. Az eszköz átlazítja a gyökérzónában található tömörödött rétegeket, megszűnteti az üregesedést, helyreállítja a talaj szerkezetét, így megteremti az akadálymentes gyökérfejlődés feltételeit.

Orthman szerelvények

Az Orthman sávművelő felszerelhető többféle szilárd műtrágyaszóró szerelvénnyel is. A 6 vagy 9 tonnás kapacitású Orthman XD tartálykocsi vontatott kivitelben szerelhető fel 8 illetve 12 soros sávművelőkre. A rendszer csigás adagolóval és levegős anyagtovábbítással rendelkezik. A műtrágyaszóró kocsi tengelye felszerelhető aktív munkagépkormányzással, ami megkönnyíti a lejtőkön való munkavégzést és elősegíti a szerelvény egyenes nyomvonalon tartását. A 6 soros sávművelők 3 tonna kapacitású szilárd műtrágyatartállyal szerelhetők fel, amely támkerekek segítségével csatlakozik az eszközhöz, így a művelőelemek és a traktor hárompont emelő szerkezete nem kap indokolatlan extra terhelést. Az elforduló támkerekek kompakt szerelvényt és jó közúti manőverezhetőséget biztosítanak.

Termékjellemzők

Általános jellemzők

Kivitel
6-8-12 soros kivitel

{{msgHeader}}

{{msg}}

Hiba

Nem lehet az alkalmazást mobilon megnyitni!

Nem támogatott böngésző

Sajnos az Ön böngészője nem támogatja az oldalunkat.
Kérjük oldalunk megtekintéséhez használja a legújabb Chrome, Firefox vagy Opera böngészőt.
Megértését köszönjük!