Aktualitás

Napraforgó

A sikeres napraforgó termesztés fontos eleme a levél- és szárfoltosságot okozó gombabetegségek elleni preventív védekezés, melyek a fertőzés időpontjától függően akár 60%-os termésveszteséget is okozhatnak. A jelenlegi időjárás kedvez a gombák fertőzéséhez, ezért a védekezés elvégzése aktuális, indokolt. A levél- és szárfoltosságok ellen a Picasso 0,5l/ha dózisa a napraforgó 6 leveles korától kijuttatva hatékony védelmet biztosít.

Országos károsító előrejelzés

{{index}}
{{item.level_id.name}}
{{item.message}}

Nincs megjeleníthető kép.

Ez a növényvédő szer adatbázis tájékoztató jellegű, nem tekinthető hivatalos dokumentumnak. Nem szerepel benne az egyes készítményekre vonatkozó valamennyi betartandó előírás.

Nem helyettesíti a készítmények egyedül mérvadó, az engedélyező hatóság által kiadott engedélyokiratát, amelynek jogszabályban meghatározott előírásai kötelezően jelennek meg a termékek csomagoló burkolatán is.

Az adatbázis feltöltése, karbantartása közben is folyamatosan engedélyezésre kerülnek újabb készítmények, módosulnak a régiek illetve jelennek meg egyéb engedélyek (pl.:szükséghelyzeti) , gyűjtőcsomagolások, amelyekről az engedélyező hatóság weboldalán (https://novenyvedoszer.nebih.gov.hu/Engedelykereso/kereso) kaphat tájékoztatást.