Aktualitás

Védekezzünk a mezei pocok ellen

Az elmúlt hetekben a kukorica tarlókról, öreg lucernásokból és a ruderális területekről elkezdődött a mezei pocok (Microtus arvalis) vándorlása az őszi gabona és a repce táblákra. A mennyiben a kibontott járatok száma repcében és őszi kalászosokban eléri az 5 db/100m2-védekezni kell. Jelenleg a Pocok Tox (Ikt. sz.: 6300/3073-2/2020) szükséghelyzeti engedély alapján használható a mezei pocok irtásra hatósági regisztrációt követően.

Országos károsító előrejelzés

{{index}}
{{item.level_id.name}}
{{item.message}}

Nincs megjeleníthető kép.

Ez a növényvédő szer adatbázis tájékoztató jellegű, nem tekinthető hivatalos dokumentumnak. Nem szerepel benne az egyes készítményekre vonatkozó valamennyi betartandó előírás.

Nem helyettesíti a készítmények egyedül mérvadó, az engedélyező hatóság által kiadott engedélyokiratát, amelynek jogszabályban meghatározott előírásai kötelezően jelennek meg a termékek csomagoló burkolatán is.

Az adatbázis feltöltése, karbantartása közben is folyamatosan engedélyezésre kerülnek újabb készítmények, módosulnak a régiek illetve jelennek meg egyéb engedélyek (pl.:szükséghelyzeti) , gyűjtőcsomagolások, amelyekről az engedélyező hatóság weboldalán (https://novenyvedoszer.nebih.gov.hu/Engedelykereso/kereso) kaphat tájékoztatást.